Kendermag olaj

 A hasznos kender!
Kendermag az ezerarcú növény

 

 

 

 

 

A Földön élő több mint 3 millió ehető növény közül nincs még egy olyan, amelynek táplálkozási értéke összehasonlítható lenne a kendermagéval.


A kendermag olajnak egyszerû a felhasználása: mivel a kendermag olaj nagyon ízletes, fogyaszthatja úgy is, hogy a napi étkezések során ételét meglocsolja egy evõkanál olajjal, vagy kedvenc italába keveri. Nagyszerû fõtt vagy párolt zöldségekhez, salátákhoz, még a vajat is helyettesítheti vele, vagy egyszerûen kortyolgathatja

A kendermagban lévõ fehérjék mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazzák, amelyek elengedhetetlenek az élethez, és könnyen emészthetok.

A kendermag ideális forrása valamennyi esszenciális zsírsavnak, mint pl. az omega-3 zsírsavaknak, vagy más néven az alfa-linolénsavnak, valamint az omega-6 zsírsavaknak, azaz a linolsavnak. A kendermag emellett jelentos mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat (GLA) is, amelynek komoly terápiás hatása van.


Rendszeres fogyasztása alapvetõen segíti szervezetünket abban, hogy megelõzzük vagy javítsuk a rosszindulatú elváltozásokat.

Kendermag olaj

Kendermag - Az ezerarcú növény

A "kétoldalú" zsírok

Omega kendermag olajMíg az egyik fajta zsír kimondottan hizlal, és anyagcsere-zavarokat okoz, érelmeszesedést, szívinfarktust, szervelzsírosodást, máj- és epefunkciós zavarokat, reumát, ízületi megbetegedéseket, és akár daganatképződést is kiválthat, addig a másik típusú megakadályozza ugyanezen betegségek kialakulását, illetve segíthet meggyógyítani a már meglévő betegségeket.
A Földön élõ több mint 3 millió ehető növény közül nincs még egy olyan, amelyiknek táplálkozási értéke összehasonlítható lenne a kendermagéval. A kendermag az összes olyan fehérjét, esszenciális zsírsavat és étkezési rostot tartalmazza, amely szükséges ahhoz, hogy az ember hosszú hetekig túléljen valamilyen kritikus helyzetet (pl. intenzív fogyókúrát).
A kendermag ideális forrása valamennyi esszenciális zsírsavnak, mint pl. omega-3 zsírsavaknak, vagy másnéven az alfa-linolénsavnak, valamint az omega-6 zsírsavaknak, azaz linolénsavnak. A kendermag emellett jelentõs mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat (GLA) is, amelynek komoly terápiás hatása van.

Az aminosavak kiemelkedõ jelentõségûek az élõvilág számára, mivel a fejérjemolekulák építõkövei. Az emberi testben 25 féle aminosav található, ezek közül 20 fehérjeépítõ. A szervezet a fehérjéinek és nitrogéntartalmú alkotórészeinek felépítéséhez, és ezek újraképzéséhez szükséges aminosavakat a táplálék fehérjéi adják. A kendermagban lévõ fehérjék mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazzák, amelyek elengedhetetlenek az élethez, és könnyen emészthetõek.

A kendermag pozitív harásai:
-csökkenti a koleszterin- és triglicerid szintet, segít megelõzni a szív- és érrendszeri problémákat, csökkenti a vérnyomást
-elhízás esetén segít visszaállítani az ideális testsúlyt, kiûríti a szervezetbõl a felesleges zsírt
-erõsíti az immunrendszert
-agyműködést serkentő (fehérjepótlás az agyban)


Omega kendermag olaj+Kendermag kapszula 100 db = 3950 Ft

Omega kendermag olaj+Kendermag kapszula 100 db = 3950 Ft

Fokhagyma:

A fokhagyma nemcsak a konyhánk kedvenc fűszernövénye, hanem jelentős élettani hatásokkal is rendelkezik. Előnyösen befolyásolhatja a vérlipid, az összkoleszterin, az LDL-koleszterin, triglicerid szintet. Továbbá hozzájárulhat a légúti rendszer egészségének és bélcsatorna mikrobiológiaia egyensúlyának fenntartásához, valamint a káros mikroorganizmusokkal (gombákkal, baktériumokkal) szembeni ellenálló képességéhez.

Paprika:

Amellett, hogy ízét minden hazai konyhában felfedezhetjük, első osztályú zsírégető és sejtvédő anyag. A paprika hatóanyaga, a kapszaicin csökkenti a zsírszövetek mennyiségét és a vérzsír-szintet a szervezetünkben. Számos állatkísérlet igazolta, hogy a kapszaicin fokozza az energiafelhasználását és az örökítő anyagot (a DNS-t) is védi a karcinogén vegyületek károsító hatásától. Emellett serkenti a keringést és csillapítja a lázat.

Ásványi anyagokkal - TM84:

A Nagy Sóstóból nyert Trace Minerals 84M nátriumszegény ásványi anyagok fogyasztásával a test hozzájut a táplálkozás során magunkhoz nem vett létfontosságú ásványi anyaghoz is. Ez a különleges kendermag olaj az omega zsírsavakkal együtt 84 különböző elemmel dúsítva segít a kellemes sós ízek élvezete mellett feltölteni sejtjeinket eszenciális elemekkel.

Oregano:

Az oregano illatát első sorban az olaszos ételekről ismerjük, ám rengeteg nemzet népi gyógyászatának aktív szereplője a mai napi is. Az oregano számos összetevőt tartalmaz: illóolajokat (≈3%), mint például a timol, a borneol, valamint a karvakrol, mely a kiemelkedő antimikrobás hatásáért felel. Összetevői közt megtalálhatóak még a flavonoidok, melyek kiváló antioxidánsok, elősegítik a sejtek szabad gyökökkel szembeni védekezését. Az oregánó emellett rozmarigsavat, szterolokat, A- és C-vitamint, valamint számos ásványi anyagot is tartalmaz.


Létfontosságú ásványi anyagokkal - A természet egyedüli összeállítása

0.031 mp