Serpenyős csirke gombával és áfonyával, vagy aszalt szilvával!

Serpenyős csirke gombával és áfonyával, vagy aszalt szilvával!
 
Hozzávaló 4 személyre:
 
  • 1 evőkanál sima liszt
  • 4 db lebőrözött csirkemell filé ( kb 12 dkg /db)
  • 2 evőkanál oliva olaj
  • 2 vastag szelet angolszalonna, héj nélkül vékony csíkokra vágv
  • 25 dkg barna csiperkegomba, felszeletelve
  • 1 evőkanál mustár
  • 20 dkg aszalt áfonya
  • ½ citrom leve
  • 3 evőkanál friss petrezselyemapróra vágva, citromcikkelyek a díszítéshez (elhagyható)
 
Adagonként :274 kcal (1143 KJ)Áfonyás gombás csirkemell -Serpenyős csirke
Energia: 
35 g fehérje
11 g zsír, ebből 2g telített
8 g szénhidrát
 
Tálaláshoz:
A petrezselymes krumpli kiváló köret ehhez az ételhez. Főtt  burgonyát passzírozzuk szét, keverjük össze az apróra vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsoz zuk, és tálaláskor erre tegyük rá a húsokat, majd a gombás szószt.
Panírozás:
Tegyük a lisztet egy lapos tányérra, adjunk hozzá sót, borsot, majd terítsük szét. Forgassuk meg benne mindegyik csirkemellet, a fölösleget rázzuk le róluk. Tegyük félre a húsokat.
 
Hússütés:
Egy nagy serpenyőben, közepesnél erősebb tűzön forrósítsuk fel az olajat. pirítsuk meg rajta a húsokat kis lángon 2-3 percig, alul szép barnára, ropogósra  majd mindet megforgatva újabb 4-5 percig, hogy a másik oldaluk is színt kapjon. A lángot vegyük lejjebb. ha kezd odakapni. Néha nyomkodjuk le őket egy szedőkanállal, hogy egyenletesen piruljanak. teljesen süssük át a csirkemelleket.
 
Szalonna és gombasütés:
Szedjük át a húsokat egy nagy tálaló tányérra, és tartsuk őket melegen. Tegyük a serpenyőbe az angolszalonnát. kevergetve süssük 2-3 percig, majd adjuk hozzá a gombát és erős tűzön folytassuk a pirítást 2 percig. Ne süssük túl, mert nem jó ha a gomba nagyon megfonnyad. 
 
Az áfonya, vagy aszalt szilva hozzáadása:
A serpenyő közepén alakítsunk ki egy kis helyet. Öntsük oda a mustárt. Gyorsan de alaposan vegyítsük el a gombás szalonnával. Finoman keverjük hozzá az aszalt gyümölcsöt, majd öntözzük meg a citromlével.
Rögtön vegyük le a tűzről, még mielőtt a gyümölcs megpuhulna..
 
Jó étvágyat!
     

Serpenyős csirke gombával és áfonyával, vagy aszalt szilvával! hozzászólásai

Szólj hozzá

0.086 mp