Lengyel süti

lengyel süti

Piskótához: Nagy adag süteményhez...

  • 21 db tojás
  • 21 kicsit csapott evőkanál cukor
  • 21 kicsit csapott evőkanál liszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • A fenti hozzávalókat 3 részre osztjuk.

A tészta hozzávalóiból kettő kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk.

Jobb, ha a kakaós lapokat külön-külön sütjük, sokkal szebb lesz a sütink kinézete, ha már összeállítottuk.

A tekercshez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, baracklekvárral megkenjük, feltekerjük és vékony szeletekre vágjuk.

A krémhez:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor 
  • 7,5 dl tej
  • 35 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 0,5 dl víz
  • 2 teáskanál zselatin

A krémhez a pudingot a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A zselatint a langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.

A tekercshez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, baracklekvárral megkenjük, feltekerjük és vékony szeletekre vágjuk.

Összeállítás:

  • barna tészta
  • krém
  • szeletelt piskótatekercsek ráfektetve
  • krém
  • barna tészta

Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Nagyon finom és mutatós sütemény!

Vagy pedig egy tortabevonó csokoládét felolvasztunk, egy egész vajat elkeverünk benne és szépen rásimítjuk az összeállított süteményünkre.

Tipp: Szeletelésnél meleg késsel vágjuk fel,  és nem reped meg a sütink teteje.

Lengyel süti hozzászólásai

Szólj hozzá

0.054 mp