Fagyi szelet

Hozzávalók a tésztához :

  • 4 tojás, 20 dkg porcukor,
  • 20 dkg liszt,
  • 15 dkg darál dió,
  • 1 cs. sütőpor,
  • 1 csipet só,
  • 10 evőkanál víz


Elkészítése :

 
A tojások sárgáját a vízzel és a porcukorral keverjük simára, adjuk hozzá a darált diót, és a sütőporral valamint a sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjét verjük habbá, és óvatosan keverjük a masszához. Előmelegített sütőben, egy kb. 31 x 24 cm-es tepsiben, sütőpapíron, közepes hőfokon süssük.
 

Hozzávalók a krémhez :

 
  • 3 tojássárgája,
  • 3 evőkanál liszt,
  • 2.5 dl tej,
  • 15 dkg porcukor,
  • 25 dkg margarin,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
 

Elkészítése :

A tejet keverjük el a liszttel, és a tojássárgájákkal, majd főzzük sűrűre, hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel a porcukrot, és a margarint keverjük simára, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is. Amikor a főzött krém kihűlt a kettőt keverjük össze.

Összeállítás :

A tésztára kenjük rá a krémet, és a tetejére 5 dl tejszínt verjünk kemény habbá, és tetszés szerint díszítsük.

 

Fagyi szelet hozzászólásai

  • vali vali:

    Üdvözöllek és köszönöm!

  • kepeserzsi kepeserzsi:

    Már sütöttem én is és nagyon finom. Nekem is van egy bloglap. Hu oldalam, de még kezdő vagyok nagyon. Nálad nagyon sok szép dolog megtalálható.

Szólj hozzá

0.027 mp