Amerikai krémes

Amerikai krémes 
 
Hozzávalók a tésztához:
 
  • 7 tojás sárgája
  •  
  • -20 dkg cukor
  •  
  • 20 dkg liszt
  •  
  • 1 cs.sütőpor
  •  
  • 2 ek. kakaó
  •  
  • 0,5 dl víz
  •  
  • 2 ek. olaj
 
 
Krémhez:
 
  • 7 tojásfehérje
  •  
  • 7-10 ek. cukor, ízlés szerint
  •  
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  •  
  • 5-6 dl tej
  •  
  • 2 tk. étkezési zselatin
 
Tetejére:
 
  • 4 dl telszín
  •  
  • reszelt csokoládé
 
Elkészítés:
 
 
 
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy lisztezett tepsiben, közepes hőfokon süssük 20 percig a piskótát.
 
Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingporhoz adjuk a zselatint és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot. A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 – 15 percre, közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni.
 
Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük.
 
 
 

Amerikai krémes hozzászólásai

Szólj hozzá

0.031 mp